Antic dispensari antituberculós
(Reus | Eixamples - Baix Camp)

Reus - Antic Dispensari Antituberculós

Reus - Antic Dispensari Antituberculós (Foto: Albert Esteves, 2024)

Reus - Antic Dispensari Antituberculós. Portada de l'antic convent de monges carmelites

Reus - Antic Dispensari Antituberculós. Portada de l'antic convent de monges carmelites (Foto: Albert Esteves, 2024)

AutorJoan Rubió Bellver
Situació Carrer Sant Joan, 34A
El Dispensari Antituberculós de la Diputació Provincial va ser construït entre els anys 1926 i 1927 per atendre la població tuberculosa de la comarca. Va ser projectat per Joan Rubió Bellver, encara dins d'un esperit modernista, tot i que ja no s'estilava en aquella època.

Situat en una cantonada, és un edifici aïllat precedit d'un pati, al qual s'accedeix mitjançant una porta monumental. Es tracta de la façana de l'antic convent de les Carmelites Descalces que hi havia a l'actual plaça Prim, obra de l'any 1693. L'edifici, tot ell aplacat de pedra, té un aire de castell medieval, amb un curiós coronament escalonat i les finestres geminades, amb gruixudes columnes com a mainell. L'entrada ve precedida d'un porxo, sostingut també per columnes cilíndriques.

Després de ser rehabilitat, és la seu de l'Agència Reus Promoció.