Casa Miquel Grau
(Reus | Eixamples - Baix Camp)

Reus - Casa Grau

Reus - Casa Grau

AutorPere Caselles Tarrats
Situació Carrer Sant Joan, 32
Edifici en cantonada projectat l'any 1910 per Pere Caselles per encàrrec de Miquel Grau Cabré, hisendat de Riudecols, que ostentava el títol de baró de Llorach. Es coneix també amb el nom de Grau - Pla perquè aquest era el cognom de la seva esposa.

És un edifici de planta baixa, dos pisos i golfes. El tipus d'ornamentació, amb formes arrodonides, recorda l'art nouveau centreeuropeu. Pel que sembla, el propietari havia viatjat a Bèlgica, d'on va portar algunes idees que va voler incorporar a la casa. La planta baixa està construïda amb pedra natural mentre que la part dels pisos està acabada amb estuc imitant un encoixinat de carreus. Les portes estan flanquejades per uns relleus florals molt estilitzats que, per al seva curvatura, fan l'efecte de que les portes tinguin arc de ferradura. Als pisos, les obertures estan inscrites dins d'unes motllures circulars, tret de les golfes, obertes amb un gran òcul.