Casa Marc
(Reus | Eixamples - Baix Camp)

Reus - Casa Marc

Reus - Casa Marc

Reus - Casa Marc

Situació Carrer Sant Joan, 13
És un dels edificis més representatius de l'arquitectura vuitcentista de Reus, menys ostentós que alguns dels casals senyorials conservats, però més lligat a la tradició local. Va ser fet construir pel cavaller Antoni de Folch i de Peyrí (Vinyols, 1730 - 1791), terratinent i petit comerciant, que l'any 1763 es va casar amb Magdalena de March i de Santgenís, filla del noble i hisendat Salvador de March i Bellver. Arran del casament va fer construir la casa, tot i que va quedar vidu l'any següent, el 1764. L'any 1788, el seu cunyat, Bonaventura de March, va adquirir la propietat de la casa. L'any 1918 va passar, per herència, a mans de Joaquim Borràs i de March.

Es tracta d'un edifici en cantonada, de planta trapezoidal, articulat al voltant d'un pati interior obert, on neix l'escala que condueix a la planta noble. La façana, molt austera, presenta un portal d'arc rebaixat, amb una ampla motllura.