Casa Joan Tarrats
(Reus | Eixamples - Baix Camp)

Reus - Casa Tarrats

Reus - Casa Tarrats

AutorPere Caselles Tarrats
Situació Carrer Sant Joan, 11
Edifici en cantonada, encarregat per Joan Tarrats i Homdedéu, propietari i gerent de La Fabril Algodonera (el Vapor Nou), projectat per Pere Caselles, construït l'any 1892. Consta de planta baixa i tres pisos, i presenta unes façanes d'estructura acadèmica amb un llenguatge formal historicista i alguns trets que prefiguren l'estil modernista que caracteritzaria després tota l'obra de Caselles. Tate Cabré, experta en modernisme, qualifica aquest edifici com a neogòtic tot i que el pis on va residir Joan Tarrats té un magnífic menjador modernista, decorat per l'ebenista Enric Oliva, a més de vidres emplomats, terres hidràulics i altres elements de l'època. Podríem dir que estem davant d'un edifici premodernista, l'austeritat exterior del qual amaga la riquesa del seu interior.