Casa Miró
(Reus | Eixamples - Baix Camp)

Reus - Casa Miró

Reus - Casa Miró. Vestíbul

Reus - Casa Miró. Vestíbul (Foto: Albert Esteves, 2024)

Situació Carrer Sant Llorenç, 15 / Carrer Recs, 2
L'any 1905, Raimunda Sans, viuda de Miró, va encarregar un edifici, en nom de la família, propietària d'un important negoci de comercialització i exportació de vins, a Pere Caselles (tot i que els plànols els va signar Pau Monguió). Havia d'acollir la residència familiar i el magatzem de l'empresa. Aquest està adossat a la casa, generant un terrat que es dignifica amb una estructura de tres arcs rebaixats. Pel que fa a la casa, situada a la cantonada, s'expressa en un llenguatge modernista força contingut, amb guardapols semicirculars damunt les llindes i relleus seriats als timpans. El coronament de l'edifici hi ha una cornisa esglaonada que recorda els merlets.

El vestíbul està decorat amb pintures al·lusives al món del vi i té una rica decoració tant al sostre com al voltant de la porta de l'escala.