Cinema Monterrosa
(Reus | Nucli antic - Baix Camp)

Reus - Cinema Monterrosa (Foto: Albert Esteves, 2024)

EstilRacionalisme - Moviment Modern
AutorJosep Domènech Mansana
Situació Raval de Jesús, 16-18
El Cinema Monterrosa (anomenat popularment el Rosa) es va inaugurar l'any 1945 i va estar en funcionament durant 40 anys. Presenta una façana molt interessant en la qual, sense defugir el monumentalisme propi de l'arquitectura pública de l'època, enllaça obertament amb l'esperit racionalista dels anys 30. En aquest sentit, hi ha una total absència d'elements neoclàssics i les obertures es manifesten gairebé nues, tret dels ampits que sobresurten de les finestres. Només el coronament, amb una cornisa mixtilínia, ens evoca l'arquitectura barroca. L'element central de la façana són tres característics fanals de ferro.