Escultura Les Bugaderes
(Reus | Nucli antic - Baix Camp)

Reus - Escultura <i>Les Bugaderes</i>

Reus - Escultura Les Bugaderes (Foto: Albert Esteves, 2024)

AutorArtur Aldomà Puig
Situació Plaça de les Basses
El nom de la plaça de les Basses té el seu origen en les basses que tenia el Comú en aquest indret, al segle XVI. Des de 1990 compta amb un dels grups escultòrics més populars de Reus, obra de l'escultor Artur Aldomà Puig (Reus, 1935 - 2023). En un estany rectangular veiem emergir dos pedestals, un a cada costat, on ha situades tres figures femenines de bronze, representades nues i amb una actitud de gran dignitat, que carretegen els cistells amb la roba acabada de rentar. Dues marxen cap a un costat i l'altra, en sentit invers.

Aldomà és un dels artistes locals contemporanis més reconeguts internacionalment. Especialitzat en figures naturalistes de bronze, a Reus té diverses obres, però se'n poden trobar arreu de Catalunya.