Creu de la plaça de la Sang
(Reus | Eixamples - Baix Camp)

Reus - Creu de la plaça de la Sang

Reus - Creu de la plaça de la Sang (Foto: Albert Esteves, 2024)

Reus - Creu de la plaça de la Sang (Foto: Santi Gomà CC BY-SA 3.0, 2012)

Reus - Creu i font de la plaça de la Sang

Reus - Creu i font de la plaça de la Sang (Foto: Francesc Blasi -Arxiu Fotogràfic Centre Excursionista de Catalunya-, 1920-30)

Reus - Creu i font de la plaça de la Sang (Foto: del llibre Les Creus al Vent, d'Albert Bastardes, 1922)

Reus - Creu i font de la plaça de la Sang. Postal antiga

TipusCreus monumentals
Situació Plaça de la Sang
La creu que, originalment, estava situada al camí de Riudoms, va ser traslladada a la pla´ça de la Sang quan es va acabar la seva urbanització, l'any 1739. Posteriorment, el 1779, es va construir la font que l'envolta. Va ser destruïda l'any 1936 i les seves restes guardades al Museu Salvador Vilaseca. El que podem veure és una reconstrucció feta l'any 1944 per l'escultor Antoni Aguadé.

És una creu de pedra que corona una font monumental. Té els braços corbats i lligats amb una aurèola decorada amb fulles. presenta el sant Crist en una cara i la Mare de Déu amb el Nen a l'altra. El nus o capitell és hexagonal i presenta figures de sants dins de fornícules.