Església de la Puríssima Sang
(Reus | Eixamples - Baix Camp)

Reus - Església de la Puríssima Sang (Foto: Zarateman, 2016)

Reus - Església de la Puríssima Sang (Foto: Albert Esteves, 2024)

Reus - Església de la Puríssima Sang (Foto: Deosringas CC BY-SA 4.0, 2012)

Reus - Església de la Puríssima Sang (Foto: Pitxiquin CC BY-SA 4.0, 2022)

Reus - Església de la Puríssima Sang (Foto: Francesc Blasi -Arxiu Fotogràfic Centre Excursionista de Catalunya-, 1920-30)

Situació Plaça de la Sang
Església construïda entre 1703 i 1736 per encàrrec de la Confraria (després Congregació) de la Puríssima Sang de Nostre Senyor Jesucrist, fundada l'any 1555, per substituir la petita capella que tenien extramurs, al costat del camí de Valls. L'any 1878 va passar a ser església parroquial. Va resultar molt malmesa durant la guerra civil i es va reconstruir als anys 40.

És un edifici d'una sola nau, sense volta, coberta amb teulada a dues aigües, amb capelles laterals intercomunicades. Damunt de la sagristia hi ha una sala rectangular, decorada amb pintures del segle XIX, on es reuneix la junta de la Congregació. El portal és de mig punt, envoltat d'un fals encoixinat, al damunt del qual hi ha l'escut de la confraria, amb cinc gotes de sang, i una imatge del Crist a la columna. A l'altar principal hi ha una altra imatge, en aquest cas del sant Crist de la Sang, obra de Modest Gené, de l'any 1940.