Casa Josep Anguera
(Reus | Nucli antic - Baix Camp)

Reus - Ca l'Anguera

Reus - Ca l'Anguera

AutorPere Caselles Tarrats
Situació Raval de Sant Pere, 43-45
Josep Anguera Corbella (Reus 1826 - Barcelona 1933), promotor d'aquesta casa, era arquitecte i havia escrit articles sobre arquitectura modernista. Això explica la singularitat de l'edifici, projectat l'any 1905 per Pere Caselles (tot i que signa els plànols és Pau Monguió).

És un edifici dividit horitzontalment en dues parts. D'una banda, la planta baixa amb l'entresòl, que constitueixen una unitat, i s'incardinen amb els pisos mitjançant les cartel·les que sostenen el balcó corregut del primer pis i entre les qual hi ha relleus florals. Pel que fa als pisos, acabats amb estuc imitant carreus i esgrafiats envoltant les obertures, presenta un rica ornamentació de roses policromades que es fa present sota els balcons i, especialment, sota la cornisa.