Casa Vicent Homdedéu
(Reus | Nucli antic - Baix Camp)

Reus - Casa Homdedéu

Reus - Casa Homdedéu (Foto: Albert Esteves, 2024)

AutorPere Caselles Tarrats
Situació Raval de Sant Pere, 17-21
Edifici entre mitgeres fet construir per Vicent Homdedéu entre 1893 i 1894. S'inscriu dins del vessant historicista del modernisme. Va ser projectat per Pere Caselles, coneixedor dels postulats d'Eugène Viollet-le-Duc, el gran teòric del medievalisme arquitectònic del segle XIX. Presenta una façana simètrica centrada per la tribuna del pis principal. Aquest pis, on vivia la família, contrasta amb la resta per la seva riquesa ornamental, directament extreta del catàleg neogòtic. La planta baixa està feta tota ella de pedra mentre que els pisos tenen un acabat d'estuc imitant carreus. Destaca el coronament, amb un seguit de cartel·les formades per petits arcs ogivals que inclouen els respiralls.