Casa de l'Abadia
(Reus | Nucli antic - Baix Camp)

Reus - Casa de l'Abadia

Reus - Casa de l'Abadia (Foto: Albert Esteves, 2024)

Situació Carrer de l'Abadia, 2
Aquest edifici es va aixecar alhora que l'esglèsia prioral -segle XVI-, i sempre hi ha estat vinculat, com a seu del despatx del prior o, ocasionalment, també habitatge d'aquest i dels seus vicaris. De planta quadrada i tres plantes pis, ha estat reformat diverses vegades, com al 1619, però la seva forma actual es deu a l'actuació feta al segle XVIII.

En una façana regular i força austera, destaca l'entrada d'arc de mig punt amb un escut on hi figura una mitra i la data de 1747. A l'interior, una escala de tres trams al centre i a la part posterior, una galeria d'arcs de mig punt.