Casa Espuny
(Reus | Nucli antic - Baix Camp)

Reus - Casa Espuny

Reus - Casa Espuny

Reus - Casa Espuny

Situació Carrer Abadia, 8
És un dels pocs casals del nucli urbà de Reus que conserven la fesomia dels segles XVII-XVIII. Va pertànyer a la família Espuny des de l'època medieval. L'any 1672 era propietat de la vídua de Sebastià Torroja. A mitjan segle XIX era un cafè-teatre. L'any 1875 va ser adquirit per Mariano Vilar Durán i la seva esposa Maria Sardà Montseny, que hi van fer algunes reformes.

L'edifici actual, amb tres façanes, té un cos central de planta rectangular que conserva, tot i les modificacions, la fesomia renaixentista. Presenta una façana principal simètrica, amb unes estretes golfes obertes amb un seguit de petits arcs de mig munt a mode de galeria. El portal és encoixinat, de mig punt, presidit per un escut de les famílies Torroja (la torre) i Espuny (el puny), amb la data de 1676. Les finestres estan emmarcades amb pedra i dues elles van ser transformades en balcons al segle XIX.