Casa Pere Munné (Casa Abelló)
(Reus | Nucli antic - Baix Camp)

Reus - Casa Munné (Casa Abelló)

Reus - Casa Munné (Casa Abelló) (Foto: Albert Esteves, 2024)

AutorPere Caselles Tarrats
Situació Raval de Martí Folguera, 2
Edifici en cantonada promogut pel constructor Pere Munné Domingo i projectat per Pere Caselles (tot i que els plànols els va signar Pau Monguió). Es va construir entre 1904 i 1906. El projecte posa èmfasi en el disseny de la cantonada, on hi veiem una potent tribuna poligonal de ferro forjat i vidre, que es recolza sobre una columna llisa, amb la base i el capitell molt ornamentats, i abasta els tres pisos. És molt interessant la decoració de la planta baixa, amb frisos de fulles, tots elles diferents. L'estil recorda el de la casa Navàs, de Domènech i Montaner, que havia estat construïda precisament per Munné.