Fàbrica Bertran
(Reus | Eixamples - Baix Camp)

Reus - Fàbrica Bertran

Reus - Fàbrica Bertran (Foto: Albert Esteves, 2024)

AutorPere Caselles Tarrats (atrib.)
Situació Passeig de Prim, 5-7
Antiga fàbrica d'olis i sabons fundada per Francesc Bertran Blanch (Reus 1864 - 1920), que va arribar a ser una de les més importants del país a començament del segle XX. Cap a 1910 va ocupar unes naus de nova planta, atribuïdes a Pere Caselles. Originalment eren tres, de les quals se'n conserven dues, en molt bon estat. Actualment, dedicades a la restauració.

Són naus d'una sola planta que tenen forma de ela i un pati interior, ara obert. Les façanes estan acabades amb pedra carejada, que es combina amb el maó vist, que emmarca les obertures i que es fa present a les impostes i les cantoneres.