Estació Enològica
(Reus | Eixamples - Baix Camp)

Inauguració de l'estació enològica

Inauguració de l'estació enològica (Foto: Arxiu Fotogràfic de Barcelona, 1910)

AutorPere Caselles Tarrats
Situació Passeig Sunyer, 4-6
Construïda entre 1906 i 1910, l'Estació Enològica de Reus va ser creada sota l'impuls de l'enginyer agrònom i enòleg Claudi Oliveras (Vilafranca del Penedès 1870 - 1947). Es va edificar en uns terrenys desamortitzats de l'antic convent de Sant Joan.

L'estació ocupa tita un illa de cases, amb un jardí interior, i està dividida en diversos edificis, el principal dels quals té una aparença senyorial. Tots ells utilitzen el maó vist com a material bàsic, combinat amb la pedra, que es fa servir sobre tot als sòcols i, com element ornamental, al voltant de les obertures. L'edifici principal consta de planta baixa, destinada a oficines, i dos pisos, que eren els habitatges del director i altres empleats del centre. A la façana podem veure l'escut monàrquic, ja que el centre va ser sufragat pel Ministeri de Foment durant el regnat d'Alfons XIII, i diversos fruits de l'agricultura local: raïm, olives, magranes i avellanes.

Actualment acull les instal·lacions de l'INCAVi i del Consell Comarcal del Baix Camp.