Escultura Sant Jordi
(Reus | Eixamples - Baix Camp)

Reus - Escultura Sant Jordi (Consell Comarcal)

Reus - Escultura Sant Jordi (Consell Comarcal) (Foto: Albert Esteves, 2024)

AutorJosep Salvador Jassans
Situació Passeig de Sunyer, 4-6 (Consell Comarcal)
Al vestíbul de la seu del Consell Comarcal del Baix Camp, a les instal·lacions de l'Estació Enològica, hi una escultura de Sant Jordi, de l'any 1993. És obra de Josep Salvador Jassans (Alforja, 1938 - 2006), un artista molt influït pel seu mestre, Joan Rebull*, que va practicar una escultura classicista, com ara un noucentisme fora d'època. Sant Jordi està representat dret, descalç, sense casc ni armadura, armat amb llança i escut. Deu anys després, Jassans esculpiría un altre Sant Jordi per al Parlament de Catalunya.

A Reus hi ha un Sant Jordi de Joan Rebull, també dempeus i de mida natural, situat al parc de Sant Jordi. A diferència del de Jassans, aquell va vestit amb cota de malla i porta espasa en lloc de llança.