Escultura Cos de Llum
(Reus | Eixamples - Baix Camp)

Reus - Escultura Cos de Llum

Reus - Escultura Cos de Llum (Foto: Albert Esteves, 2024)

AutorJaume Plensa Suñé
Situació Carrer de l'Escorxador, 1
Davant de l'edifici de l'antic escorxador, ara biblioteca municipal, hi ha una escultura de Jaume Plensa, inaugurada l'any 2003. Es tracta de la primera de les seves conegudes figures de llum*. En aquest cas està enlairada, asseguda dalt d'una esvelta columna d'acer inoxidable, de 8 m d'alçada, com si vigilés a la gent que entra i surt de la biblioteca. Està feta amb fibra de vidre arenosa, que crea un efecte de bombeta glaçada que va canviant de color, i il·luminada amb leds. En la inauguració, Plensa va explicar que «l'home de dalt del suport mira no sabem a on, i m'he inspirat en aquells personatges que des de dalt d'una columna insultaven la gent que passava per sota».

*També n'hi ha a Niça (2007) i a Andorra la Vella (2014).