Casa Hipòlit Montseny
(Reus | Eixamples - Baix Camp)

Reus - Casa Hipòlit Montseny (Foto: Albert Esteves, 2024)

EstilRacionalisme - Moviment Modern
AutorAntoni Sardà Moltó
Situació Carrer Ample, 57
Antoni Sardà va substituir Pere caselles com arquitecte municipal de Reus. Aquest edifici (el projecte del qual va signar Caselles perquè Sardà no ho podia fer), de l'any 1934, va ser el primer d'altres molt similars que Sardà va projectar durant la República. Tots ells marcadament racionalistes, en evident contrast amb l'obra de Caselles. És un edifici en cantonada, on justament veiem l'element més característic de l'obra, unes tribunes semicirculars que tenen continuïtat a l'altre extrem de la façana llarga, enllaçades pels balcons. Tot el conjunt palesa l'absència d'elements ornamentals característics del noucentisme anterior, que reviurà a la postguerra, amb obertures nues i paraments llisos.