Palau Boule
(Reus | Eixamples - Baix Camp)

Reus - Palau Boule

Reus - Palau Boule

Reus - Palau Boule

Situació Carrer Gaudí, 20
Palau construït, entre 1860 i 1870, per l'empresari vinícola francès arrelat a Reus, Josep Boule (Villecomtal, França, 1822 - 1895). Era la residència familiar i, alhora, allotjava les oficines de la companyia de vins, Formava part d'una extensa finca on hi havia els cellers, a més de vinyes, horts i fruiters. Als anys 40 del segle XX, la casa va ser transformada en una clínica, dirigida pel prestigiós cirurgià reusenc Josep M. Aluja Pons i, a partir de 1954, va ser ocupada per l'escola Maria Cortina.

És un edifici aïllat, de grans dimensions, envoltat de jardí, que consta de planta baixa, planta noble i golfes. La planta baixa presenta les obertures capçades amb arcs lobulats, mentre que el pis principal té unes finestres altes i estretes, amb guardapols de mig punt o lobulats i les golfes s'obren amb finestres més petites, de perfils quadrifolis. Els eixos de les obertures estan separats per falses pilastres capçades amb capitells derivats del jònic. Del centre de l'edifici emergeix una torratxa octogonal coronada amb baranes de balustres.