Casa Jaume Ramon Vendrell
(Reus | Eixamples - Baix Camp)

Reus - Casa Ramon Vendrell

Reus - Casa Ramon Vendrell (Foto: Albert Esteves, 2024)

AutorPere Caselles Tarrats
Situació Carrer Ample, 44-46
Edifici encarregat per Jaume Ramon Vendrell, l'any 1912, a Pere Caselles, llavors arquitecte municipal (per això els plànols van ser signats per Pau Monguió). Caselles era un arquitecte molt versàtil i, dins del modernisme genèric que va caracteritzar la seva obra, podia adoptar vessants ben diverses. En aquesta casa sembla inspirar-se en l'arquitectura centreeuropea de l'època (la denominada Sezession vienesa). Presenta una façana simètrica caracteritzada per la decoració dels dos pisos i el coronament. Al primer pis podem veure dos rostres de noia envoltats de flors i, al segon pis, sorprèn una figura fantàstica amb rostre masculí i pits de dona.