Font de Neptú
(Reus | Eixamples - Baix Camp)

Reus - Font de Neptú

Reus - Font de Neptú (Foto: Albert Esteves, 2024)

Reus - Font de Neptú (Foto: Josep Salvany -Fons Salvany, Biblioteca de Catalunya-, 1911)

Situació Plaça del Víctor
Font monumental del segle XVIII que havia estat a la plaça del Rei -per això se la coneixia com la Font del Rei- i que, l'any 1857, es va traslladar a la plaça del Víctor. Es pot diferenciar la part de la font, amb quatre brolladors, que ja ha perdut la seva funció, i la part escultòrica. Aquesta té una base decorada amb l'escut de Reus amb la corona pontifical de sant Pere, flanquejat per dos infants. Més amunt hi ha una llegenda amb la data de 1788, que encercla una columna salomònica de diàmetre decreixent. Al seu damunt, sobre una peanya, l'estàtua de Neptú, en posició de contrapposto, que es recolza en un trident.