Edifici del Museu d'Art i Història
(Reus | Eixamples - Baix Camp)

Reus - Oficines de la Casa Sabater

Reus - Oficines de la Casa Sabater (Foto: Albert Esteves, 2024)

AutorJosep Simó Bofarull
Situació Plaça de les Aigües / Carrer Josep Anselm Clavé, 21
Josep Sabater Roig tenia una important empresa d'exportació d'oli i fruits secs. L'any 1918 va demanar permís a l'ajuntament per construir un edifici d'oficines, el qual, originalment, havia de tenir l'entrada al xamfrà. L'ajuntament, tanmateix, va obligar a modificar el projecte i situar l'accés a la seva situació actual.

És un edifici de planta quadrada, amb dues façanes, d'un sol pis amb terrat. Les façanes presenten cinc obertures cadascuna d'elles, situades sobre un ample sòcol de pedra. Les finestres són d'arc carpanell, alineades a mode de galeria. Estan envoltades d'una ornamentació esgrafiada amb garlandes, sanefes i volutes, típicament noucentista.

Actualment, les oficines, restaurades estan ocupades per la societat municipal Aigües de Reus.