Cinema Kursaal (desaparegut)
(Reus | Eixamples - Baix Camp)

Situació Plaça de la Llibertat
Element
desaparegut
Element desaparegut
El cinema Kursaal va ser una de les sales més populars de la ciutat des de la seva inauguració, l'any 1908, fins al seu tancament, el 1972. Estava situat a l'actual plaça de la Llibertat, cantonada carrer Llovera. Va ser promogut per Emili Briansó, que va ser alcalde de Reus i que va impulsar també l’Institut Pere Mata. El projecte va ser executat per Pere Domènech Roura (Barcelona, 1881 - 1962), fill de Lluís Domènech i Montaner. Era un edifici modernista atípica, amb certa influència de l'estil centreeuropeu conegut com a Sezession.

En no ser un edifici protegit, va ser demolit per construir-hi pisos. Es van salvar només quatre columnes de la façana que, l'any 2014, es van instal·lar al passeig central de la plaça.