Rentadors del Carme
(Reus | Eixamples - Baix Camp)

Reus - Rentadors del Carme

Reus - Rentadors del Carme (Foto: Albert Esteves, 2024)

TipusFonts, pous i safareigs
Situació Carrer Alt del Carme / Carrer Sant Pancraç
A Reus hi havia diversos safareigs públics. L'únic que es conserva és el del carrer del Carme, restaurat modernament. Tot i que el seu origen es pot situar al segle XVIII, quan es va configurar el barri, el seu aspecte actual és de finals del segle XIX, quan es va tancar dins d'uns murs de pedra i maó vist, amb una porta de ferro forjat, i les basses es van cobrir amb teulades suportades amb columnes de ferro colat. Van estar en funcionament fins als anys 60/70 del segle XX, quan les rentadores van anar arribant a la majoria de cases del barri.