Escultura Rellotge de sol
(Reus | Rodal - Baix Camp)

Reus - Escultura Rellotge de sol (Foto: Albert Esteves, 2024)

Reus - Escultura Rellotge de sol

AutorRafael Amorós, Joan Olivares
Situació Av. de Bellisens / Carrer del Treball
Escultura instal·lada a la rotonda on conflueixen l’avinguda de Bellisens i els carrers de Carles Riba i del Treball, obra de l'artista valencià Rafael Amorós (Albaida, 1964) i el físic i matemàtic Joan Olivares. És un original rellotge de sol construït amb només dos elements, un fet d'acer inoxidable i l'altre d'acer corten. La proposta dels autors, segons van declarar ells mateixos, fa que siguin les xifres horàries les que es projectin sobre el gnòmon i hi transitin al llarg del dia. Això s'aconseguirà fent travessar els raigs de sol pels forats de les xifres horàries que practicarem sobre l'esfera horària. Les xifres es projectaran sobre la placa del gnòmon, on hi haurà una línia d'acer inoxidable que farà el paper d'indicador horari. La xifra que se situï sobre la línia ens indicarà l'hora solar en cada moment del dia.