Escultura el Triptòlem
(Reus | Eixamples - Baix Camp)

Reus - Escultura <i>el Triptòlem</i>

Reus - Escultura el Triptòlem (Foto: Albert Esteves, 2024)

AutorJoan Rebull Torroja
Situació Plaça Joan Rebull
Grup escultòric de Joan Rebull, situat a la plaça que porta el seu nom, obra de l'any 1964, tot i que no es va inaugurar fins el 1968. Va ser un regal a la ciutat de la Banca Vilella, per commemorar el seu centenari.

Es tracta d'una escena mitològica, el mite de Triptòlem, un heroi grec poc conegut, a qui, sent molt jove, la deessa Demèter va transmetre el secret del conreu del blat perquè anés a difondre'l entre els homes. L'escena, inspirada en un relleu conservat al Museu d'Atenes, mostra Triptòlem nu, acollit per Demèter, amb la presència de Perséfone que, amb la seva torxa, havia d'il·luminar el camí del jove.

L'escultura està situada sobre una plataforma circular que està envoltada d'altre més baixes, simbolitzant els pètals de la rosa, símbol de Reus.