Antiga Sastreria Queralt
(Reus | Nucli antic - Baix Camp)

Reus - Antiga Sastreria Queralt (Foto: Albert Esteves, 2024)

TipusEstabliment comercial
AutorJosep Simó Bofarull
Situació Carrer Monterols, 35
Sastreria fundada per Francesc Queralt, l'any 1908, L'aparador va ser dissenyat per l'arquitecte Josep Simó Bofarull. L'any 1929 va rebre una distinció en la Exposició de Barcelona. Noranta anys després, el 2019, tancava les portes per falta de relleu generacional. Ara hi ha una cadena de roba interior.

Com a curiositat, era la sastreria on encarregava els seus vestits Joan Miró, entre d'altres artistes i celebritats com Joan Rebull, Apel·les Fenosa, Puig i Ferrater o Eduard Toda.

L'escriptor Xavier Amorós va escriure un auca en motiu del 75 aniversari, que començava dient:
A Valls, al segle passat, nasqué un noi espavilat. Sa mare, vídua Queralt, el volgué un sastre cabal. I l’envià a Barcelona per fer-lo sastre i persona. Com aquell qui no fa res, va tenir l’ofici après. Quan es va haver d’establir, sa mare va decidir: allà on paguen millors preus, no hi ha dubte que és a Reus.

Sans, Sara: L'adéu de la sastreria Queralt, La Vanguardia, 05/11/2018
Rom, Martí: Joan Miró i la sastreria Queralt de Reus. Ressò Mont-rogenc, 28/ 02/ 2017