Presó preventiva (Centre social El Roser)
(Reus | Rodal - Baix Camp)

Reus - Presó preventiva (Centre social El Roser) (Foto: Albert Esteves, 2024)

Reus - Presó preventiva. Porta del Palau Miró

Reus - Presó preventiva. Porta del Palau Miró (Foto: Magenri, 2015)

Situació Ctra. de Montblanc, 119
Edifici construït l'any 1929 com a presó preventiva, rehabilitat l'any 1979 per acollir una escola i de nou el 2022 per convertir-se en centre social. Aquesta darrera intervenció, projectada pels arquitectes David Recio, Josep Ferrando i Xavier Gallego, ha recuperat la fesomia de l'edificació original.

L'edifici està format per dos cossos d'una sola planta, l'antic edifici administratiu, paral·lel a la carretera de Montblanc, i un volum interior, en forma d'H, destinat a la custodia dels presos. La façana principal és simètrica, amb volums sobresortits als extrems. El cos central presenta un gran portal de mig punt flanquejat per dos parells de columnes i capçat amb un entaulament neobarroc.

Davant de la façana lateral es conserva el que va ser el portal del desaparegut palau Miró (després Hotel Londres), del segle XVIII.