Mas del Llevat
(Reus | Rodal - Baix Camp)

Reus - Mas del Llevat, poc després de la seva construcció

Reus - Mas del Llevat, poc després de la seva construcció (Foto: 1924)

AutorDomènec Sugranyes Gras
Situació Av. Onze de Setembre, 124
Xalet construït cap a l'any 1924, projectat per Domènech Sugranyes, deixeble de Gaudí. Està situat al sector conegut com la Munta i Baixa, al costat d'altres residències d'estiueig de característiques semblants, ara incorporades totes elles a la trama urbana de Reus. Va ser el seu promotor Josep Llevat Sotorra, copropietari de l'empresa constructora Llevat Hermanos.

És un edifici envoltat d'un gran jardí, amb pèrgoles. Consta de planta baixa, pis i golfes, i forma un volum cúbic cobert amb teulada a quatre aigües i porxo balconer davant la porta. Les quatre façanes estan decorades amb esgrafiats en forma de garlandes, columnes i altres motius arquitectònics. La tanca del jardí té una magnífica porta reixada de ferro forjat, datada l'any 1928.