Mas Miarnau (Villa Dolores)
(Reus | Rodal - Baix Camp)

Reus - Mas Miarnau

Reus - Mas Miarnau

Reus - Mas Miarnau

Situació Carrer de l'Antic Pas del Ferrocarril
Edifici residencial unifamiliar construït l'any 1901 per iniciativa de l'empresari de la construcció Josep Miarnau Navàs (Llardecans 1872 - 1934). El batejar amb el nom de la seva dona, Dolors Ciurana Solé. És un edifici de planta rectangular, amb una façana molt ampla, de planta baixa i pis. Actualment és de propietat municipal i ha estat cedit a la Universitat Rovira i Virgili. En les obres de rehabilitació, efectuades entre 2002 i 2005 i dirigides per l'arquitecte Gabriel Bosques, es va buidar tot l'interior, conservant únicament les façanes, i es va alçar un pis més, enretirat per no alterar la fesomia original de l'edifici. Els seus antics horts ara són un extens parc públic.