Escola la Vitxeta
(Reus | Rodal - Baix Camp)

Reus - Escola La Vitxeta (Foto: Albert Esteves, 2024)

TipusEdifici escolar
AutorZFA Arquitectes / Serveis Tècnics Ajuntament de Reus
Situació Camí de la Selva del Camp
Obra de l'any 2010 amb projecte redactat i dirigit pels Serveis Tècnics Municipals i l’estudi local d’arquitectura Zaguirre i Formatger Arquitectes (ZFA). L'edifici està plantejat amb dos cossos que contenen les aules de l’escola, lligats entre ells a un altre cos perpendicular que conté els espais comuns.
L’edifici té una alçada de dues plantes. Un cos en planta baixa paral·lel al nou Passeig Nord, i un cos de dues plantes, perpendicular al primer. Aquesta disposició permet jerarquitzar els patis i jardins del col·legi en funció del seu ús i usuaris, així com diferenciar zones en funció del programa: aules d’infantil, aules de primària, aules auxiliars, direcció, etc. Es diferencien dos grans zones: la de les aules d’educació infantil i primària, i la de les dependències generals. La zona d’educació infantil se situa en planta baixa i la de primària en planta baixa i primera. La zona de dependències generals (secretaria, direcció, biblioteca, professors, consergeria i menjador-cuina), es situa en planta baixa i primera. El gimnàs o sala polivalent, amb els vestuaris, se situa com un cos d’edificació semi-independent. Un pas interior uneix el gimnàs amb l’edificació principal i permet un recorregut protegit entre l’edifici escolar i el gimnàs.

Font: Ajuntament de Reus