Xalet del Doctor Domènech
(Reus | Eixamples - Baix Camp)

Reus - Xalet del Doctor Domènech (Foto: Albert Esteves, 2024)

EstilRacionalisme - Moviment Modern
AutorJosep Simó Bofarull / Antoni Sardà Moltó (reforma)
Situació Carrer de Frederic Soler, 55
L'edifici va ser projectat en origen per l'arquitecte Josep Simó Bofarull, però el seu aspecte actual és degut a la reforma efectuada als anys 50 per Antoni Sardà Moltó (Reus, 1901 - 1978), llavors arquitecte municipal de Reus. És un edifici unifamiliar, de planta baixa i pis, envoltat de jardí. El joc de volums prismàtics, amb alguna cantonera corbada i els acabats d'arrebossat amb les obertures nues, són trets característics de l'estil de Sardà, plenament inscrit dins del corrent racionalista, que ha deixat a Reus altres obres del mateix estil.

La casa va ser promoguda pel metge Joan Domènech Mas (Reus, 1891 - 1976), director de l'Hospital de Reus i un dels fundadors del Reus Deportiu, club que va presidir en diverses etapes.