Xalet Serra
(Reus | Rodal - Baix Camp)

Reus - Xalet Serra

Reus - Xalet Serra

AutorJoan Rubió Bellver (ampliació) / Josep M. Toldrà (reforma torre)
Situació Crtra. de Castellvell, 20
L'any 1910, l'industrial farmacèutic Antoni Serra i Pàmies va comprar un terreny , a tocar de la carretera de Castellvell, a l'anglès Charles Huyson, que hi tenia un habitatge i uns instal·lacions industrials. Serra va encarregar a l'arquitecte Joan Rubió Bellver que fes una ampliació i reforma de l'habitatge original, del qual es conservà únicament la gran torratxa, coberta amb una teulada piramidal d'amples voladissos i oberta amb finestres d'arc de ferradura. Rubió va afegir-hi uns cossos de pedra i maó vist, entre els quals destaca el menjador, que exteriorment sembla una capella. És un cos de planta poligonal coronat amb una original cúpula de revoltons. Està decorada interiorment amb pintures florals de Tomàs Berguedà, sostinguda per columnes de marbre jaspiat i envoltada de vitralls amb cibes.