Molí de la Vila
(Reus | Rodal - Baix Camp)

Reus - Molí de la Vila (Foto: Ajuntament de Reus)

Reus - Molí de la Vila (Foto: Joana Marlés i Alemany -calaix.gencat.cat-, 1986)

TipusMolí
Situació Carrer Barranc de la Mina
És un dels dos molins que hi havia prop de la Boca de la Mina, conegut també com Molí de Dalt, documentat al segle XVIII, tot i que podria tenir un origen molt més antic. És probable que l'any 1702 es refés, conservant les estructures antigues, afegint-hi el segon pis, on hi havia l'habitatge. S'alimentava de l'aigua del barranc de la Buada i va estar en funcionament fins al 1865. Modernament, ha estat rehabilitat i convertit en una casa de turisme rural.

L'edifici consta de planta baixa, pis i golfes, aquestes obertes amb onze finestres de mig punt de maó massís. A banda hi ha el semisoterrani, amb el cacau. A la planta baixa destaca el gran portal adovellat, presidit per un escut, molt desgastat.