Boca de la Mina
(Reus | Rodal - Baix Camp)

Reus - Boca de la Mina

Reus - Boca de la Mina (Foto: Enfo CC BY-SA 3.0, 2010)

TipusFonts, pous i safareigs
Situació Carrer del Barranc de la Mina
L'origen de la Boca de la Mina es pot recular a inicis del segle XVII, concretament a l'any 1607, quan Joana d'Aragó i de Cardona, comtessa de Prades, va cedir a la vila de Reus la possessió de les aigües provinents de la mina de Maspujols. Amb l'obertura de la Boca de la Mina, i degut a la seva proximitat a la població, l'antic camí que hi conduïa es va convertir en un passeig molt popular i concorregut.

L'actual construcció, situada a un nivell inferior al del camí, es va inaugurar l'any 1871. El recinte cobert, obert amb un gran arc carpanell protegit per una reixa de ferro, té inscrita la data de 1922.