Cementiri de Reus. Panteó Abelló
(Reus | Rodal - Baix Camp)

Reus - Cementiri. Panteó Abelló

Reus - Cementiri. Panteó Abelló (Foto: Albert Esteves, 2024)

AutorEmili Sala Cortés / Joan Roig Solé (escult.)
Situació Cementiri de Reus. Passeig central
Construït l'any 1876 segons projecte de l'arquitecte Emili Sala Cortés (Barcelona, 1841 - 1921). És un panteó classicista format per una base quadrada damunt la qual es situa una pedestal amb una gran urna de pedra, de la qual emergeix un obelisc, tot plegat envoltat per una tanca de ferro de formes vegetals. El monument està custodiat per dues escultures de mida natural, obra de l'artista reusenc Joan Roig Solé. Es tracta d'una matrona amb vestidures clàssiques que porta a les mans una urna, i un àngel amb les ales desplegades i un gerro a la mà que vessa l'aigua de la vida. A destacar els mussols de pedra situats a les cantonades de la tanca.