Mas del Parsifal
(Reus | Rodal - Baix Camp)

Reus - Mas del Parsifal (Foto: Magenri CC BY-SA 4.0, 2010)

Reus - Mas del Parsifal (Foto: Jordi Gili CC BY-SA 4.0, 2022)

Reus - Mas del Parsifal (Foto: Magenri CC BY-SA 4.0, 2022)

Situació Ctra. d'Alcolea
Sorprenent casal situat entre camps, vora la carretera d'Alcolea, construït o reformat, l'any 1914. És una senzilla caseta de camp, amb torratxa, que era propietat de Ramon Fàbregas Pàmies, que es dedicava a fer esgrafiats ornamentals i que va omplir d'ells les parets de la casa, tant a l'exterior com a l'interior. Exteriorment la decoració pren com a referència la història de Parsifal, popularitzada per Wagner. Cal dir que Fàbregas era membre de l'Associació Wagneriana de Barcelona. A l'interior, en canvi, es recrea un jardí amb plantes enfiladisses que cobreixen les parets i el sostre.