Vil·la Maria
(Reus | Rodal - Baix Camp)

Reus - Vil·la Maria

Reus - Vil·la Maria

AutorPere Caselles Tarrats
Situació Ctra. d'Alcolea, km 1
Edifici aïllat envoltat de jardí fet construir per l'industrial de la pell Nemesi Cuadrada, l'any 1902. El nom de Vil·la Maria fa referència a la seva muller, Maria Gibert. Consta de planta baixa, pis i golfes. Les golfes estan concebudes a l'estil de les lògies renaixentistes, ressaltades amb un seguit de pinacles que sobresurten de la cornisa i constitueix l'element més original de la façana. la casa compta amb una torratxa de gran alçada que es fa visible des de molt lluny.

A l'interior hi ha terres hidràulics i arrambadors ceràmics fet amb materials que van sobrar quan es va construir l'Institut Pere Mata.