Escultura Nucli
(Reus | Rodal - Baix Camp)

Reus - Escultura <i>Nucli</i>

Reus - Escultura Nucli (Foto: Albert Esteves, 2024)

AutorSalvador Juanpere Huguet
Situació Av. dels Països Catalans. Plaça del Nucli
Conjunt escultòric situat en una rotonda de l'avinguda dels Països Catalans, de l'any 1994. Està formada per quatre elements bicònics de ferro colat i un con fet amb barres d'acer inoxidable. La forma de les peces ha fet que la plaça es conegui popularment com la Plaça de les Baldufes però la intenció de l'obra és posar de relleu la relació de Reus amb els pobles del voltant, amb les qual s'enllaça a través d'aquesta via de comunicació. Per això estan disposades en un punt cardinal precís dins de la superfície circular de la rotonda. És obra de Salvador Juanpere (Vilaplana del Camp, 1953).