Mas de Vilella. Pavelló de bany
(Reus | Rodal - Baix Camp)

Reus - Mas de Vilella (Foto: Magenri CC BY-SA 4.0, 2019)

Reus - Mas de Vilella (Foto: Albert Esteves, 2024)

AutorPere Caselles Tarrats (atrib.)
Situació Carrer Pare Manyanet, 27 / Av. Paísos Catalans
Edifici residencial amb jardí fet construir per l'empresari petrolier Joan Vilella Estivill (Reus, 1867 - 1925) cap a la fi del segle XIX. La casa és la típica mansió senyorial d'estil eclèctic, amb una airosa torratxa amb balcons als quatre vents. El més característic de la casa és el pavelló de banys, d'estil modernista, afegit cap a l'any 1908 i atribuït a Pere Caselles. És un curiós edifici exempt, d'un sol nivell, amb una llanterna central oberta amb dos òculs a cada cara i coberta corbada de ceràmica, d'amples voladissos. L'exterior està decorat amb esgrafiats de temàtica floral.

Actualment, la casa pertany a la congregació de la Sagrada Família dedicada a l'ensenyament.