Capella de l'Aparició
(Reus | Rodal - Baix Camp)

Reus - Capella de l'Aparició (Foto: Albert Esteves, 2024)

Reus - Capella de l'Aparició. Postal antiga

Reus - Capella de l'Aparició. Postal antiga (Foto: Albert Esteves, 2024)

Situació Passeig de Misericòrdia
Segons la llegenda, en aquest lloc exacte es va produir l'aparició de la Verge a la pastoreta Isabel Besora, l'any 1592. La capella actual va ser construïda després de la Guerra Civil per substituir l'original, del segle XVI, destruïda el 1936. Es va restaurar el 1986, segons projecte de Joan Bassagoda. És un edifici cilíndric, de petites dimensions, cobert amb volta de semiesfera. Té una porta de llinda recta, emmarcada amb pedra. Al seu interior hi ha un altar de marbre i un retaule policromat de rajola, obra del ceramista Joan Baptista Guivernau.