Creu del Santuari de Misericòrdia
(Reus | Rodal - Baix Camp)

Reus - Creu del Santuari de Misericòrdia

Reus - Creu del Santuari de Misericòrdia (Foto: Albert Esteves, 2024)

Reus - Creu del Santuari de Misericòrdia (Foto: Josep Salvany -Fons Salvany. Biblioteca de Catalunya-, 1916)

Reus - Creu del Santuari de Misericòrdia (abans de 1936)

TipusCreus monumentals
AutorModest Gené Roig
Situació Passeig de Misericòrdia
La creu original, situada al jardí del santuari de Misericòrdia, va ser construïda l'any 1913 per commemorar el 1600 aniversari de la promulgació de l'Edicte de Milà que va donar llibertat al culte cristià dins l'Imperi Romà. Va ser destruïda l'any 1936 i, l'any 1968, es va fer una nova creu, obra de Modest Genè, que no pretén ser una rèplica de l'original. Té els monogrames de Jesús i de Maria, cadascun en una cara, i un capitell amb ornamentació vegetal. El fust és octogonal, igual que el pedestal.