Cementiri de Reus. Panteó Boule
(Reus | Rodal - Baix Camp)

Reus - Cementiri. Panteó Boule

Reus - Cementiri. Panteó Boule (Foto: Albert Esteves, 2024)

AutorFrancesc Blanch Pons
Situació Cementiri de Reus. Passeig central
Panteó neogòtic construït l'any 1882 per la família Boule, d'origen francès, que es va enriquir a Reus amb la producció d'aiguardent. És una construcció de marbre blanc que adopta plenament el llenguatge convencional del gòtic: arc ogival amb frondes a la portada, pinacles als angles i una agulla central, envoltada de pinacles més petits, coronada amb una creu. Damunt de la porta hi ha l'escultura d'un àngel sostenint un pergamí. A l'interior de la capella hi ha un altar de marbre amb un santcrist i busts de Josep Boule i de la seva muller, obra de Joan Roig Solé.