Escultura La Pastoreta
(Reus | Eixamples - Baix Camp)

Reus - Monument a la Pastoreta

Reus - Monument a la Pastoreta (Foto: Salvador Sainz, 2007)

AutorJoan Rebull Torroja
Situació Plaça de la Pastoreta
Escultura de bronze feta per Joan Rebull, feta l'any 1951, quan es va urbanitzar la plaça dedicada a Isabel Besora, la Pastoreta, popular personatge local a qui, segons la llegenda, se li va aparèixer la Verge l'any 1592 durant una epidèmia de pesta. L'escultura, de la qual existeixen altres versions del mateix artista, mostra la Pastoreta en una posició serena, gairebé hieràtica, subjectant un anyell entre els seus braços.

L'any 1977, l'Ajuntament va decidir regalar l'escultura al Vaticà. Això va generar una enorme protesta ciutadana i, tot i que la restitució no va ser possible, el mateix artista va lliurar a la ciutat una còpia de l'obra.