Cementiri de Reus. Capella Margenat
(Reus | Rodal - Baix Camp)

Reus - Cementiri. Capella Margenat

Reus - Cementiri. Capella Margenat (Foto: Albert Esteves, 2024)

AutorLluís Domènech Montaner
Situació Cementiri de Reus. Capella núm. 33 est
Capella modernista encarregada per Josep Margenat i Fàbregas, que hi va enterrar el seu fill gran, a Lluís Domènech i Montaner, l'any 1905. La inspiració medievalista es fa evident a la volta de creueria, amb els nervis recolzats sobre columnes a les cantonades, que no arriben a terra. Les parets estan cobertes amb arrambadors de marbre fet amb peces rectangulars, una imposta amb relleus de flors i, a la part superior, esgrafiats de fulles i creus gregues. El terre és de marbre, combinant peces blanques amb mosaic romà de color gris. Al fons de la capella hi ha l'altar i, al darrera, una obertura trilobulada dins de la qual hi ha un santcrist entre dos àngels.