Cementiri de Reus. Panteó Casas Bley
(Reus | Rodal - Baix Camp)

Reus - Cementiri. Panteó Casas Bley. La Prudència

Reus - Cementiri. Panteó Casas Bley. La Prudència (Foto: Albert Esteves, 2024)

AutorJosep Oriol Mestres / Joan Roig Solé (escult.)
Situació Cementiri de Reus. Passeig central
Panteó fet construir per l'indià Victorino Casas Bley, l'any 1876 però que s'ha mantingut buit i es desconeix on reposen les seves despulles. Va ser projectat per l'arquitecte Josep Oriol Mestres (Barcelona, 1815 - 1895), que va fer la façana neogòtica de la catedral de Barcelona. Aquest mateix estil és el que inspira el panteó, un templet d'arcs ogivals, pinacles amb frondes i una agulla central a la qual manca l'escultura que la devia coronar. Als quatre angles de la base hi ha sengles escultures de matrones clàssiques que representen les virtuts cardinals, obra de l'escultor reusenc Joan Roig Solé, datades l'any 1877.