Església de Sant Bernat Calvó
(Reus | Rodal - Baix Camp)

Reus - Església de Sant Bernat Calvó

Reus - Església de Sant Bernat Calvó (Foto: Albert Esteves, 2024)

AutorLluis Maria Albín Solé
Situació Plaça Gabriel Ferrater i Soler, 1
El barri de Fortuny es va urbanitzar als anys 50 del segle XX per acollir la immigració que arribava a la ciutat de forma massiva en aquella època. La parròquia es va constituir l'any 1960. És un temple de línies molt modernes, amb una estructura de grans dimensions formada per tres elements clarament diferenciats. D'una banda el volum inferior rectangular, fet de maó vist. D'una altra banda, les voltes de formigó armat que generen grans finestrals per il·luminar la nau. I per últim, el potent campanar cilíndric, de formigó vist, coronat amb un cos reixat de maó vist. Pel que fa a les voltes, es recolzen en quatre pilars de formigó, tres punts en façana, i un mur situat al fons del presbiteri.