Sepulcre Joan Rebull
(Reus | Rodal - Baix Camp)

Reus - Cementiri. Sepulcre de l'escultor Joan Rebull

Reus - Cementiri. Sepulcre de l'escultor Joan Rebull (Foto: Albert Esteves, 2024)

AutorJoan Rebull Torroja (escult.)
Situació Cementiri de Reus. Passeig Central
Joan Rebull Torroja (Reus, 1899 - 1981) és l'escultor reusenc més important, fundador, l'any 1917, del grup conegut com Els Evolucionistes, amb Josep Viladomat, Apel·les Fenosa i Josep Granyer.

És un sepulcre sense cap altre ornamentació que una còpia en bronze de la seva obra més coneguda Els Tres Gitanets, de 1976, actualment ubicada al vestíbul de l'Ajuntament de Barcelona. Va ser ell mateix qui va decidir que fos aquesta l'escultura del seu sepulcre. Està representat ell mateix sent infant, al centre, agafant dos amics amb els braços, tots tres nus. Els dos amics són Joaquim Santasusagna i Aleix Saludes. El nom ve donat pel fet de que tots tres vivien al carrer conegut com dels gitanos, tot i que cap d'ells pertanyia a aquesta ètnia.